Ein erfolgreicher Tag unter den Sternen!

By | Geen categorie | No Comments

Unter dem Motto Up to the sky – with JCI hatten die Wirtschaftsjunioren Noabers am vergangenen Mittwoch einen Nachmittag bei der Sternenwarte und Planetarium in Neuenhaus organisiert. Dabei wurden 18 Kindern aus der Region Twente und der Grafschaft einen Einblick in die Tiefen des Universums gegeben. Mit Faszination und Begeisterung erfuhren sie die speziellen Bedingungen im Weltall und konnten im Fulldome-Planetarium in den Sternenhimmel hineintauchen. Gekrönt wurde der Tag mit Cupcakes vom Café Nordhörnchen und mehreren Familienpizzen von der Pizzeria Mavi Neuenhaus. Das hat natürlich auch uns Noabers und den Betreuern geschmeckt!
Wir bedanken uns ganz herzlich bei Christoph Lohuis von der Sternenwarte in Neuenhaus, bei den Kindern und den Betreuern vom Eylarduswerk Nordhorn und dem HetHuisvandeStraat aus Denekamp sowie dem Orga-Team der Noabers, Mark Waanders, Gero Jeurink, Arne ter Beek und Benjamin Götz.

Een succesrijke dag onder de sterren!
Onder het motto Up to the sky – organiseerde de Junior Chamberlain Noabers afgelopen woensdag met JCI een middag in de sterrenwacht en het planetarium in Neuenhaus. Bij deze gelegenheid kregen 18 kinderen uit de regio Twente en de provincie inzicht in de diepte van het universum. Met fascinatie en enthousiasme beleefden ze de bijzondere omstandigheden in de ruimte en konden ze in het fulldome planetarium de sterrenhemel induiken. De dag werd bekroond met cupcakes van Café Nordhörnchen en verschillende familiepizza’s van Pizzeria Mavi Neuenhaus. Natuurlijk hebben wij Noabers en de begeleiders daar ook van genoten!
Wij danken Christoph Lohuis van het observatorium in Neuenhaus, de kinderen en de verzorgers van het Eylarduswerk Nordhorn en de HetHuisvandeStraat in Denekamp en het organisatieteam van de Noabers, Mark Waanders, Gero Jeurink, Arne ter Beek en Benjamin Götz.

Up to the Sky with JCI!

By | Geen categorie | No Comments

Up to the sky with JCI!

JCI Noabers und die Sternwarte Neuenhaus organisieren einen spannenden Tag unter dem Sternenhimmel!

Wir geben an diesem Tag Kindern die Möglichkeit, darüber nachzudenken, dass wir alle untern dem Sternenzelt gleich sind. Menschen!

  • Mittels Fulldome Planetarium wollen wir den Sternenhimmel über den Grenzgebiet erklären
  • Es darf nichts ausmachen WO oder WIE du aufgewachsen bist – untern Sternenzelt sind wir alle „gleich“

Am 04. März 2020 starten wir um 16:30 eine Tour durch den Himmel.

Wir freuen uns auf dieses Event bei der Sternwarte/Planetarium Neuenhaus!

JCI Noabers en het observatorium Neuenhaus organiseren een spannende dag onder de sterrenhemel!

Op deze dag geven we kinderen de kans om na te denken over het feit dat we allemaal gelijk zijn onder de sterrenhemel. Mensen!

Door middel van een fulldome planetarium willen we de sterrenhemel boven het grensgebied uitleggen…
Het moet niet uitmaken waar of HOE je bent opgegroeid – onder de sterren zijn we allemaal “gelijk”.

Op 04 maart 2020 om 16:30 uur beginnen we aan een tocht door de lucht.

We kijken uit naar dit evenement in het observatorium/planetarium Neuenhaus!

Europafest & Voetbaltoernooi groot succes

By | Geen categorie | No Comments

Afgelopen zaterdag vond voor de eerste keer ons Voetbaltoernooi Grenzenloos plaats bij De IJskuip in Denekamp. Het was een groot succes! Het zonnetje scheen, het gras was groen en de deelnemende teams maakten er een sportieve strijd van!

Samen met Gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn vond tegelijkertijd ook het Europafest plaats om op een positieve manier de voordelen en plezier van Europese samenwerking onder de aandacht te brengen. De IJskuip trakteerde alle aanwezigen op een speciaal Europa ijsje!

vlnr Thomas Berling (burgemeester Nordhorn) Milou Vaartjes (voorzitter JCI WJ Noabers) en John Joosten (burgermeester Dinkelland)

Sponsoren bedankt!

By | Geen categorie | No Comments

Zonder onze sponsoren geen voetbaltoernooi Grenzenloos. Daarom willen wij hen via deze weg bedanken en ze graag bij jullie onder de aandacht brengen! Emsland Group, Damsté Advocataten en Notarissen, TReNT Glasvezel, Machinefabriek Westerhof J+B Kuepers, Hewig-Grundmann Rechtsanwald und Notare, J+B Kuepers en Eetcafé De Musketier nogmaals bedankt voor jullie support!

Voetbaltoernooi Grenzenloos

By | Geen categorie | No Comments

Voetbaltoernooi Grenzenloos

Op zaterdag 18 mei a.s. organiseren we gezamenlijk met de Gemeenten Nordhorn en Dinkelland een grensoverschrijdend event om aandacht te vestigen op het belang en plezier van Europese samenwerking.

Het event vindt plaats op het terrein van IJssalon de IJkuip, Schotbroekweg 2, in Denekamp (NL).
Onderdeel is een grensoverschrijdend bedrijven-voetbaltoernooi met teams uit zowel Duitsland en Nederland. Een unieke kans om zelf de klassieker Nederland – Duitsland te spelen want er is nog ruimte voor enkele teams om deel te nemen!

Er wordt gespeeld in teams van 5, deelname kost € 50,- per team en de winnaar van het toernooi mag het totale deelnemersgeld besteden aan goed doel naar keuze!

Programma:

14.00 u. – 18.00 u.: Randprogramma voor het gehele gezin
14.00 u.                   : Officiële opening door de burgemeesters van Nordhorn en Dinkelland
15.00 u.                   : Voetbaltoernooi
18.00 u.                   : Prijsuitreiking

Klik hier voor aanmelden en meer info!